5 Mayıs 2010 Çarşamba

" Renk Cümbüşü Truffle "




Birçok blogta okuduğum, uyguladığım ve neredeyse haftanın menüsünün demirbaşı
olarak kalmaya hak kazanmış truffle'lar.
Baharın gelişiyle daha renkli hale gelen hayatımızın bir özeti gibi oldu.



Havalar ısındı, içimiz içimize sığmaz oldu, daha bir gülümser olduk sanki.

Aile toplantılarının kurtarıcısı renk cümbüşü truffle'lar hem görüntü hem tat olarak şahaneler. :)

Tarif aslında çok bilindik bir tarif.
Yine de belirtmek istiyorum.

Ayrıca bu renk cümbüşünü "YE # 55 ve Bahar Şenliği" etkinliğine göndermek istiyorum.



Malzemeler:
400 gr. kek
 160gr. krema
320gr. bitter kuvertür çikolata
İnce dilimlenmiş fıstık
Limon aroması

Üst için
Fondan şekeri
Gıda boyası (kırmızı, mavi, sarı)


Yapılışı

Kek un haline gelecek şekilde rondodan çekilir, ya da çok minik olacak şekilde elde parçalanır. Krema, bir tencereye boşaltılarak kaynama noktasına gelecek şekilde ısıtılır, kaynamaya başlar başlamaz ocaktan alınır ve küçük parçalara ayırdığımız çikolatalar ilave edilerek karıştırılır. Karıştırma işlemi mutlaka çok iyi olmalı, çikolatanın yağları gözükmeyecek hale gelene kadar olmalı.

Daha sonra kek parçaları, fıstık ve bir kaç damla aroma da yapılan sosun (ganaj) içine atılır.
Soğuması için 2 saat kadar buzdolabında bekletilir.
Tekara çıkarılıp küçük yuvarlaklar halinde şekil verilir.

Fondan şekeri kaç renk yapılacaksa o sayı kadar kaselere ayrılır.
Her bir kase mikrodalgada şeker eriyecek kadar ısıtılır ve gıda boyası ile renklendirilir. Hemen küçük bir tatlı kaşığı vasıtasıyla truffların üzerine dökülür. Eğer şeker soğursa tekrar tekrar ısıtılabilir.

Üzerine de istediğiniz süsleme şekerlerinden kullanabilirsiniz.

Hoş bir ikramlık ve misafir ziyaretleri için birebir kurtarıcı. :)

Afiyet olsun, bol baharlı, bol şenlikli günler.
Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Fondan şekerini nereden alıcaz acaba?Bu arıcılıkta kullanılan fondan şekeri ile aynımıdır çünkü görüntüsü aynı ve internette arattığım zaman arıcılıkla ilgili olarak çıkıyor :/

    YanıtlaSil